Komunia - menu nr 1
ZUPA W WAZIE
Tradycyjny rosół z kury, podawany z makaronem, marchewką, mięsem i zieloną natką pietruszki
DANIA GŁÓWNE W PÓŁMISKACH
Zrazy wołowe z wędzonką, cebulą, ogórkiem kiszonym, podawane z sosem z duszenia
Kotlety schabowe z majerankiem i czosnkiem, na smalcu tradycyjnie smażone
Devolaille z masłem, chrupiącą bułeczką i zieloną pietruszką
Dorsz panierowany w mące kukurydzianej i sosem koperkowym
Ziemniaki z wody, koperkiem posypane
Frytki w naszej kuchni cięte
Zestaw świeżych surówek
Warzywa gotowane z chrupiącą bułeczką
Sos
DESERY
Lody z bitą śmietaną i polewą czekoladową
Wybór ciast z naszej cukierni po 1,5 kawałka na osobę
NAPOJE PEŁEN PAKIET
Komunia - menu nr 2
ZUPA W WAZIE
Tradycyjny rosół z kury, podawany z makaronem, marchewką, mięsem i zieloną natką pietruszkI
DANIA GŁÓWNE W PÓŁMISKACH
Zrazy wołowe z wędzonką, cebulą, ogórkiem kiszonym, podawane z sosem z duszenia
Kotlety schabowe z majerankiem i czosnkiem, na smalcu tradycyjnie smażone
Devolaille z masłem, chrupiącą bułeczką i zieloną pietruszką
Dorsz panierowany w mące kukurydzianej i sosem koperkowym
Ziemniaki z wody koperkiem posypane
Frytki w naszej kuchni cięte
Zestaw świeżych surówek
Warzywa gotowane z chrupiącą bułeczką
Sos
DESERY
Lody z bitą śmietaną i polewą czekoladową
Wybór ciast z naszej cukierni po 1,5 kawałka na osobę
Napoje pełen pakiet
ZIMNA PŁYTA
Łosoś marynowany w soli morskiej i cukrze trzcinowym z sosem z musztardy dijon i miodu
Tatar wołowy, podany z tradycyjnymi dodatkami i żółtkiem na życzenie
Wyroby Gościńca wędzone szynki, schaby, kiełbasy z naszej domowej wędzarni z paletą marynat i pikli
Sałatka gyros z ogórkiem, pomidorem, kukurydzą, kapustą pekińską i sosem tysiąca wysp własnej roboty
Pasztet z naszego pieca z marynatami i tartym chrzanem
Tradycyjna galaretka drobiowa z zielonym groszkiem i marchewką
Krewetki z ryżem dobrze doprawione z dodatkiem kukurydzy i zielonej natki pietruszki
Ryba po grecku z warzywami dobrze doprawiona
Tradycyjna sałatka jarzynowa z chrupiącym porem i sosem majonezowym
Pieczywo, masła smakowe, sosy, pikle, marynaty.
CIEPŁA KOLACJA
Udziec wieprzowy serwowany z ziemniakami opiekanymi, kapustką zasmażaną 650 zł/max. dla 40 os.
Żurek Kociewski gotowany na domowym zakwasie z białą kiełbasą i jajem 14 zł/os.
Barszczyk czerwony z pasztecikiem domowej roboty 14 zł/os.
Torty komunijne z Cukierni Gościńca
Tort do wyboru w kształcie książki lub okrągły na śmietanie