Menu rodzinne
już od 95 zł od osoby
ZUPA SERWOWANA W BULIONÓWCE
Krem z warzyw z grzanką
DANIA GŁÓWNE PODAWANE NA PÓŁMISKACH
Karkówka w sosie
Devolaille
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
Ziemniaki z wody z koperkiem
Frytki
Surówki sezonowe
DESER
Ciasta z naszej cukierni
NAPOJE
Kawa, herbata, woda, soki
Menu rodzinne
już od 129 zł od osoby
KOLACJE UROCZYSTE (POWYŻEJ 10 os.)
PRZEKĄSKA
Schab wolno gotowany ze śliwką wędzoną i musem chrzanowym
ZUPA serwowana w bulionówce
Rosół po polsku z domowym makaronem, marchewką i natką pietruszki.
DANIA GŁÓWNE W PÓŁMISKACH
Kaczka pieczona z przyprawami korzennymi i sosem z wiśni i sokiem z czarnej porzeczki
Filet z dorsza z pieca, podawany z sosem kaparowym z zielonym koperkiem
Filet z kurczaka tradycyjnie panierowany z chrupiącą bułeczką Frytki
Ziemniaki z wody z koperkiem
Warzywa gotowane na parze
Zestaw surówek
DESER
Ciasta z naszej cukierni
NAPOJE
Kawa, herbata, woda, soki
Menu rodzinne
już od 169 zł od osoby
PRZEKĄSKA
Tatar z polskiej wołowiny, podawany z tradycyjnymi dodatkami i żółtkiem, oraz świeżym pieprzem.
ZUPA serwowana w bulionówce
Krem z pomidorów z palonymi migdałami i redukcją balsamiczną
DANIA GŁÓWNE W PÓŁMISKACH
Udziec z kurczaka pieczony z ziołami, podawany z sosem z kolorowej papryki, czerwonej cebuli i kukurydzy.
Pierogi z mięsem z okrasą własnej produkcji, posypane natką pietruszki.
Kotlety schabowe tradycyjnie na smalcu smażone.
Dorsz z pieca wyjęty, na sosie cytrynowo-koperkowym.
Ziemniaki opiekane z ziołami.
Ryż z warzywami
Warzywa gotowane z chrupiącą bułeczką.
Zestaw surówek.
DESER
Deser lodowy z owocami sezonowymi
NAPOJE
Kawa, herbata, woda, soki.
ZIMNA PŁYTA
Mięsa z naszej wędzarni z sosem tatarskim na domowym majonezie.
Śledź marynowany w oliwie po kociewsku z cebulką i czarnym pieprzem.
Rolada z ptactwa leśnego.
Sałatka grecka z marynowanymi oliwkami i sosem estragonowym.
Domowa sałatka jarzynowa.
Pieczywo, masło, sosy do ryb i mięs.
Polecamy torty w wybranych smakach i kształtach od 14 zł/os.