Niebanalne i wyjatkowe rozwiązania kulinarne dopasowane do Twoich potrzeb.
Z nami najsmaczniej.
NOWOŚĆ!
DESKA SMAKÓW Z GOŚCIŃCA
Bezmięsne to i owo dla dwojga - 350 g/45 zł
smalec z fasoli
hummus z cieciorki z olejem sezamowym
domowe pikle
oliwki marynowane
chrupkie sałaty
karczochy marynowane
tortilla grillowana
wędzone sery z ziołami domowej roboty
cienko krojone pieczone ziemniaczki
pieczywo ciemne i jasne
Mięsne to i owo, jak na Gościniec przystało, wszystko naszej produkcji 350 g/40 zł
schab wieprzowy wędzony
boczek lekko podpiekany
polędwiczka wieprzowa wędzona w zimnym dymie
pasztet z wielu mięs przygotowany
domowe pikle
mus chrzanowy
pieczywo ciemne i jasne
Deska mix 400 g/55 zł
wędliny własnego wyrobu
smalec ze skwarkami i świeżym majerankiem
domowe pikle
grissini z szynką szwarcwaldzką
nachosy domowej roboty
salsa pomidorowa z dodatkiem ostrej pasty
pomidorki koktajlowe
Zupy (porcja)
Rosół z makaronem, marchewką i zieloną natką pietruszki 300 ml/6 zł
Żur z białą kiełbasą i wiejskim jajem 300 ml/8 zł
Zupa tajska z kurczakiem, warzywami i mlekiem kokosowym 300 ml/9 zł
Zupa rybna z chrupkimi warzywami i świeżą zieleniną 300 ml/9 zł
Krem z pieczonych pomidorów z pesto bazyliowym i prażonym migdałem 300 ml/8 zł – danie wegetariańskie
Barszcz czerwony z uszkami mięsnymi 300 ml/8 zł
Dania ciepłe (porcja)
Cielęcina duszona w warzywach i maśle w sosie własnym 100 g/18 zł
Strogonow wołowy z pieczarkami, ogórkiem kiszonym i marynowaną papryką 300 ml/11 zł
Zrazy wołowe faszerowane tradycyjnym farszem z sosem z duszenia 150 g/2 szt./9 zł
Bitki wołowe z duszoną cebulką i pieczarkami 300 ml/11zł
Kotlet z piesi kurczaka panierowany w panko 120 g/7 zł
Udko pieczone z kurczaka 100 g/7 zł
De volaille faszerowany masełkiem, panierowany w bułce tartej 130 g/7 zł
Karkówka pieczona przyprawiona świeżymi ziołami 100 g/7 zł
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 180 g/17 zł
Tradycyjny kotlet schabowy panierowany w bułce tartej 120 g/7 zł
Łosoś norweski w sosie koperkowym 200 g/17 zł
Dorsz w chrupkiej tempurze 200 g/16 zł
Halibut pieczony w niskiej temperaturze w sosie z rzecznych raków 180 g/16 zł
Dania wegetariańskie
Risotto z warzywami z dodatkiem mleka kokosowego 100 g/7 zł
Krokiety faszerowane farszem warzywnym 120 g/7 zł
Leczo warzywne doprawiane świeżymi ziołami 100 g/8 zł
Dania mączne
Pierogi ruskie z prażoną cebulą 1szt./1,3 zł
Pierogi mięsne z okrasą 1szt./1,5 zł
Pierogi z kapustą i grzybami z prażoną cebulą 1szt./1,5 zł
Zimne zakąski finger food lub na półmiskach
Tatar ze śledzia z ogórkiem kiszonym i czerwoną cebulką 80 g/7 zł
Łosoś w galarecie 80 g/12 zł
Łosoś marynowany w soli i cukrze trzcinowym 80 g/17 zł
Kawałki pstrąga wędzonego 80 g/12 zł
Krewetki smażone na maśle podane z ryżem i kukurydzą 100 g/8 zł
Tatar z polędwicy wołowej z klasycznymi dodatkami 80 g/11 zł
Rostbef pieczony w niskiej temperaturze, marynowany w czerwonym winie i goździkach 80 g/10 zł
Rolada z ptactwa z bakaliami 80 g/12 zł
Schab pieczony w niskiej temperaturze z musem chrzanowym 80 g/8 zł
Półgęsek wędzony podany z gruszką marynowaną 80 g/16 zł
Chrupiąca rucola zawinięta w szynkę szwarcwaldzką 40 g/6 zł
Pierś z kurczaka wędzona w dymie olchowym z sosem żurawinowym 80 g/8 zł
Mini tartaletki z różnymi musami 70 g/6 zł
Roladki ze świeżego ogórka nadziewane serem feta i pomidorkami suszonymi 50 g/4 zł
Quiche zapiekane ze szpinakiem i serem pleśniowym 80 g/7 zł
Sałatka rzymska z grillowanym kurczakiem, suszonymi pomidorami i chrupiącą grzanką 80 g/7 zł
Sałatka grecka z marynowanymi oliwkami, słonym serem i świeżo startym estragonem 80 g/6 zł
Caprese z pomidorkami koktajlowymi i mini mozzarellą 60 g/4 zł
Na specjalne życzenie z dwu tygodniowym wyprzedzeniem jesteśmy w stanie przygotować dla Państwa wędzone lub pieczone indyki, kurczaki, całe udźce wieprzowe, domowej roboty wędliny i różnego rodzaju kiełbasy, jesiotry w całości lub inne gatunki ryb.
SUSHI
Uwaga: obowiązuje konieczność zamówienia z min. 1 dniowym wyprzedzeniem oprócz piątku i soboty!
Zestaw 1
24 sztuki, cena 75 zł
Nigiri 6 szt.
(łosoś świeży)
Hosomaki 6 szt.
(ryba maślana, tuńczyk, ogórek)
Futomaki 6 szt.
(ogórek, daikon, feta, por)
Futomaki 6 szt.
(łosoś, ogórek, marchewka)
Zestaw 2
48 sztuk, cena 135 zł
Nigiri sushi 12 szt.
(łosoś świeży)
Futomaki 12 szt
(cukinia, łosoś pieczony, feta)
Futomaki 12 szt
(pasta tuńczykowa, tofu, por, ogórek)
Uromaki 12 szt
(ryba maślana, cukinia, marchewka)
Zestaw 3
96 sztuk, cena 240 zł
Nigiri sushi 24 szt.
(łosoś świeży, krewetka)
Hosomaki 24 szt.
(avocado, surimi)
Futomaki 24 szt.
(łosoś świeży, ogórek, daikon, por)
Uromaki 24 szt.
(krewetka tempura, ogórek, feta)
☎ zamówienia
sushi: 730 377 270 (recepcja hotelu 24h/7)
catering: 793 831 956, konferencje@hotelnadwisla.pl
Catering dowozimy od poniedziałku do soboty do godziny 17:00 - koszt 2 zł/km, po godz. 17:00 koszt dostawy uzgadniany jest indywidualnie.
Bezpłatna dostawa przy zamówieniu powyżej 500 zł.
Dania dowozimy na zastawie jednorazowej .
Na specjalne życzenie catering może zostać przygotowany na zastawie porcelanowej. Pobieramy wówczas kaucję w wysokości 20% wartości zamówienia.
ZAPRASZAMY!