Do góry

Menu II

Menu II

Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą

Lampka wina musującego

Zupa serwowana

Bulion grzybowy na borowikach z warzywami i łazankami z zieleniną

Dania główne na półmiskach

Zrazy wołowe z ogórkiem, boczkiem i cebulką podane z sosem z chleba razowego i czerwonego wina

Polędwiczki z młodego warchlaka w rycerskim sosie kurkowym na śmietanie i białym winie

Devolaille z masłem, chrupiącą bułeczką i zieloną pietruszką

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce, tradycyjnie doprawione i smażone na smalcu

Filet z dorsza w ziołowej tempurze

Dodatki do dań głównych

Ziemniaki z pary ze świeżym masłem i koprem ogrodowym

Ryż z warzywami doprawiony solą i świeżym pieprzem

Kasza pęczak z bekonem i pieczarkami

Surówki sezonowe

Zestaw warzyw z pary z masłem ziołowym i palonymi migdałami

Deser serwowany

Beza pavlova z delikatnym kremem śmietanowym z dodatkiem sera mascarpone oraz świeżymi owocami

Menu II

Zimna płyta na półmiskach

Tatar z polskiej wołowiny z dodatkami i żółtkiem na życzenie

Rostbeef pieczony na różowo podawany na chrupiącej rukoli z czerwonym pieprzem

Roladki z golonki gotowanej w wywarze czosnkowo-warzywnym, z tartym chrzanem i musztardą gorczycową

Kawałki pstrąga wędzonego na sałatach z sosem majonezowo-cytrynowym z zielonym koprem

Boczek pieczony z ziołami i czosnkiem, natarty solą z sosem musztardowym i marynowanymi grzybami

Wykwintny kurczak wędzony, podawany z sosem żurawinowo-miodowym oraz marynowaną gruszką

Terrina z ptactwa leśnego z morelą i suszoną śliwką, otulona bekonem, bogato glazurowana auszpikiem z delikatnym sosem szczypiorkowym

Łosoś marynowany w soli i cukrze trzcinowym zawijany z kwaśną śmietaną i owocami nasturcji

Mieszane sałaty z warzywami i suszonymi pomidorami oraz sosem ziołowo-musztardowym

Kolorowa sałatka z papryki, pomidorów i ogórków ze słonym serem i sosem estragonowym

Sałatka śledziowa z ziemniaków gotowanych, czerwonej cebuli, jaj, śmietany oraz majonezu

Wybór bułek, chlebów, oraz sosów

Dania gorące serwowane w nocy

Strogonoff wołowy z marynowaną papryką, kiszonym ogórkiem, kwaśną śmietana i pieczywem

Barszcz czerwony, pachnący jabłkiem i czosnkiem z pasztecikiem

Menu II
Skontaktuj się z nami: Angelo Haftka tel.: +48 539 678 285 bankiety@hotelnadwisla.pl

Formularz Kontaktowy

Dojazd Telefon Rezerwacja

Bądź na bieżąco