Menu II
Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą
Lampka wina musującego
Zupa serwowana
Aromatyczna zupa borowikowa z warzywami
Dania główne na półmiskach
Zrazy wołowe z ogórkiem, boczkiem i cebulką podane z sosem z chleba razowego i czerwonego wina
Polędwiczki z młodego warchlaka w rycerskim sosie kurkowym na śmietanie i białym winie
Devolaille z masłem, chrupiącą bułeczką i zieloną pietruszką
Sandacz panierowany w mące kukurydzianej
Dodatki do dań głównych
Ziemniaki z pary ze świeżym masłem i koprem ogrodowym
Ryż z warzywami doprawiony solą i świeżym pieprzem
Kasza kus kus perłowa
Surówki sezonowe
Zestaw warzyw z pary z masłem ziołowym i palonymi migdałami
Deser serwowany
Ptyś z kruszonką, kremem angielskim i sosem z marakui
Menu II
Zimna płyta na półmiskach
Tatar z polskiej wołowiny z dodatkami
Pastrami wołowe z sosem musztardowo-chrzanowym
Roladki z golonki gotowanej w wywarze czosnkowo-warzywnym, z tartym chrzanem i musztardą gorczycową
Filet z pstrąga wędzonego podany na krokiecie szpinakowym
Boczek pieczony z ziołami i czosnkiem, natarty solą z sosem musztardowym i marynowanymi grzybami
Kolorowe naleśniki z wytrawnym farszem mięsnym
Terrina z ptactwa leśnego z morelą i suszoną śliwką, otulona bekonem, bogato glazurowana auszpikiem z delikatnym sosem szczypiorkowym
Łosoś marynowany w soli i cukrze trzcinowym zawijany z kwaśną śmietaną i owocami nasturcji
Sałatka gyros z kurczakiem
Kolorowa sałatka z papryki, pomidorów i ogórków ze słonym serem i sosem estragonowym
Śledź w pomidorach z dodatkiem czerwonego wina
Wybór bułek, chlebów, oraz sosów
Dania gorące serwowane w nocy
Strogonoff wołowy z marynowaną papryką, kiszonym ogórkiem, kwaśną śmietana i pieczywem
Barszcz czerwony, pachnący jabłkiem i czosnkiem z pasztecikiem