Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą
Lampka wina musującego
ZUPA SERWOWANA
Bulion grzybowy na borowikach z warzywami i łazankami z zieleniną
serwowany
DANIA GORĄCE NA PÓŁMISKACH
Zrazy wołowe z ogórkiem, cebulką, wędzonką i sosem z chleba razowego z
dodatkiem czerwonego wina
Polędwiczki z młodego warchlaka w rycerskim sosie kurkowym na wiejskiej
śmietanie z odrobiną białego wina
Devolaiile z masłem, chrupiącą bułeczką i zieloną pietruszką
Kotlety schabowe w chrupiącej panierce, tradycyjnie doprawiane na smalcu
smażone
Filet z dorsza w ziołowej tempurze
DODATKI DO DAŃ GŁOWNYCH
Ziemniaki z pary z masłem i koperkiem
Ryż z warzywami, doprawiony solą i świeżym pieprzem
Kasza gryczana z bekonem i pieczarkami
Surówki w witaminy bogate
Warzywa z pary, z masłem ziołowym i palonymi migdałami
DESER
Beza z lekkim kremem mascarpone z wiśniową domową konfiturą
ZIMNA PŁYTA ZE SPIŻARNI GOŚCIŃCA
Tatar z polskiej wołowiny uzupełniany na bieżąco z dodatkami według
Gościńca i żółtkiem na życzenie
Rosbeef pieczony na różowo podawany na chrupiącej rukoli z czerwonym
pieprzem
Roladki z golonki gotowanej w wywarze czosnkowo-warzywnym, z tartym
chrzanem i musztardą gorczycową
Kawałki pstrąga wędzonego na sałatach z sosem majonezowo-cytrynowym z koperkiem z ogrodu
Boczek pieczony z ziołami i czosnkiem, natarty solą z zimnym sosem
musztardowym i marynowanymi grzybami
Wykwintny kurczak wędzony podawany z sosem żurawinowo-miodowym,
pokrojony z gruszkami marynowanymi rozłożony
Terina z ptactwa leśnego z morelą i suszoną śliwką ,otulona bekonem, bogato glazurowana auszpikiem z delikatnym sosem szczypiorkowym
Łosoś marynowany w soli i cukrze trzcinowym zawijany z kwaśną śmietaną i owocami nasturcji
Mieszane sałaty z warzywami i suszonymi pomidorami oraz sosem ziołowo-musztardowym
Kolorowa sałatka z papryki, pomidorów i ogórków ze słonym serem i sosem
estragonowym
Sałatka śledziowa z ziemniaków gotowanych, czerwonej cebuli, jaj, śmietany oraz domieszki majonezu
Wybór bułek, chlebów oraz sosów
DANIA SERWOWANE W NOCY
Strogonoff wołowy z marynowaną papryką, kiszonym ogórkiem i kwaśną
śmietaną z pieczywem
Barszcz czerwony z pasztecikiem
WESELE MARZEŃ - cena menu 235 zł/osoba