Do góry

Wesele marzeń
229 zł / os

Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą

Lampka wina musującego

ZUPA SERWOWANA

Bulion grzybowy na borowikach z warzywami i łazankami z zieleniną
serwowany

DANIA GORĄCE NA PÓŁMISKACH

Zrazy wołowe z ogórkiem, cebulką, wędzonką i sosem z chleba razowego z
dodatkiem czerwonego wina

Polędwiczki z młodego warchlaka w rycerskim sosie kurkowym na wiejskiej
śmietanie z odrobiną białego wina

Devolaiile z masłem, chrupiącą bułeczką i zieloną pietruszką

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce, tradycyjnie doprawiane na smalcu
smażone

Filet z dorsza w ziołowej tempurze


DODATKI DO DAŃ GŁOWNYCH

Ziemniaki z pary z masłem i koperkiem
Ryż z warzywami, doprawiony solą i świeżym pieprzem
Kasza gryczana z bekonem i pieczarkami
Surówki w witaminy bogate
Warzywa z pary, z masłem ziołowym i palonymi migdałami

DESER

Beza z lekkim kremem mascarpone z wiśniową domową konfiturą

 

ZIMNA PŁYTA ZE SPIŻARNI GOŚCIŃCA

Tatar z polskiej wołowiny uzupełniany na bieżąco z dodatkami według
Gościńca i żółtkiem na życzenie

Rosbeef pieczony na różowo podawany na chrupiącej rukoli z czerwonym
pieprzem

Roladki z golonki gotowanej w wywarze czosnkowo-warzywnym, z tartym
chrzanem i musztardą gorczycową

Kawałki pstrąga wędzonego na sałatach z sosem majonezowo-cytrynowym z koperkiem z ogrodu

Boczek pieczony z ziołami i czosnkiem, natarty solą z zimnym sosem
musztardowym i marynowanymi grzybami

Wykwintny kurczak wędzony podawany z sosem żurawinowo-miodowym,
pokrojony z gruszkami marynowanymi rozłożony

Terina z ptactwa leśnego z morelą i suszoną śliwką ,otulona bekonem, bogato glazurowana auszpikiem z delikatnym sosem szczypiorkowym

Łosoś marynowany w soli i cukrze trzcinowym zawijany z kwaśną śmietaną i owocami nasturcji
Mieszane sałaty z warzywami i suszonymi pomidorami oraz sosem ziołowo-musztardowym

Kolorowa sałatka z papryki, pomidorów i ogórków ze słonym serem i sosem
estragonowym
Sałatka śledziowa z ziemniaków gotowanych, czerwonej cebuli, jaj, śmietany oraz domieszki majonezu
Wybór bułek, chlebów oraz sosów

 

DANIA SERWOWANE W NOCY

Strogonoff wołowy z marynowaną papryką, kiszonym ogórkiem i kwaśną
śmietaną z pieczywem

Barszcz czerwony z pasztecikiem


WESELE MARZEŃ - cena menu 235 zł/osoba

Bądź na bieżąco