Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą
Lampka wina musującego
PRZEKĄSKA W STOLE
Wykwintna terrina z dzika, sałat i warzyw, z sosem żurawinowym i filetami z pomarańczy oraz redukcją balsamiczną
ZUPA SERWOWANA
Rosół wołowy podany z warzywami i makaronem w asyście paseczków mięsa ze szpondra wołowego, oliwy i zielonej natki pietruszki
DANIA GŁÓWNE SERWOWANE W PÓŁMISKACH
Cielęcina duszona ze smażonymi borowikami
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym lub tradycyjne kotlety schabowe na wiejskim smalcu smażone
Rouge z dziczyzny lub zarzuella z owoców morza z cytryną, z warzywami
ciętymi, kiełkami słonecznika oraz kolorową papryką
Pieczony łosoś norweski w sosie rakowym
Kaczka w ziołach korzennych z cytrusami z sosem z wiśni i soku z czarnej
porzeczki
Zrazy wołowe z ogórkiem, wędzonką i sosem chleba razowego z dodatkiem czerwonego wina
Devolaille z masłem pietruszkowym
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
Ziemniaki opiekane z ziołami
Kasza pęczak
Kopytka domowe z masłem
Buraczki zasmażane
Puree z ziemniaków z masłem
Warzywa gotowane
Zestaw surówek w witaminy bogate
DESER
Crème brulee klasycznie przygotowany ze śmietanki, cukru i żółtek
uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru trzcinowego
ZIMNA PŁYTA ZE SPIŻARNI GOŚCIŃCA
Tatar wołowy z ogórkami konserwowymi, chrupiącą cebulką i marynowanymi leśnymi grzybkami
Halibut pieczony z sosem z kolorowej papryki, czerwonej cebuli w
akompaniamencie gotowanych jaj doprawiony czerwonym octem z jabłek
Krewetki na tradycyjny sposób przyrządzane z ryżem i kukurydzą, dobrze
doprawione, podawane w szotach
Rolada z kaczki berberyjskiej z sosem żurawinowym, pomarańczami i
dekorowana bakaliami
Półgęsek wędzony podawany ze śliwką wędzoną i świeżą roszponką
Chrupiąca rukola zawinięta w szynkę szwarcwaldzką
Schab z musem chrzanowym, świeżym szczypiorkiem i brzoskwiniami pod auszpikową glazurą
Szynka w naszym piecu pieczona zawijana z kolorową papryką i korniszonem z sosem tatarskim podawana
Śledzik marynowany z czerwoną cebulą, listkiem laurowym z szarą renetą
oraz olejem rzepakowym
Pierś z kurczaka z redukcją balsamiczną na miękko gotowana w wywarze z
warzyw korzennych
Deska z pasztetem z wyborem sosów, marynat z ziołami i winną gruszką
Sałatka z kolorowych warzyw, marynowanym tuńczykiem oraz sosem
winegret
Rukola z pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą i wyśmienitym sosem z octu balsamicznego
Mieszane świeże sałaty z warzywami sezonowymi, oliwą, grzankami i
prażonym bekonem
Wybór chlebów, bułek oraz sosów
DANIA SERWOWANE W NOCY
Flaki wołowe
Wołowina po burgundzku z chrupkim pieczywem
Barszcz czerwony
WESELE LUKSUSOWE - cena menu 280 zł/osoba