Do góry

Wesele luksusowe
270 zł / os

Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą


Lampka wina musującego

 

PRZEKĄSKA W STOLE

Wykwintna terrina z dzika, sałat i warzyw, z sosem żurawinowym i filetami z pomarańczy oraz redukcją balsamiczną

 

ZUPA SERWOWANA

Rosół wołowy podany z warzywami i makaronem w asyście paseczków mięsa ze szpondra wołowego, oliwy i zielonej natki pietruszki

 

DANIA GŁÓWNE SERWOWANE W PÓŁMISKACH

Cielęcina duszona ze smażonymi borowikami
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym lub tradycyjne kotlety schabowe na wiejskim smalcu smażone
Rouge z dziczyzny lub zarzuella z owoców morza z cytryną, z warzywami
ciętymi, kiełkami słonecznika oraz kolorową papryką
Pieczony łosoś norweski w sosie rakowym
Kaczka w ziołach korzennych z cytrusami z sosem z wiśni i soku z czarnej
porzeczki
Zrazy wołowe z ogórkiem, wędzonką i sosem chleba razowego z dodatkiem czerwonego wina
Devolaille z masłem pietruszkowym

 

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH

Ziemniaki opiekane z ziołami

Kasza pęczak

Kopytka domowe z masłem

Buraczki zasmażane

Puree z ziemniaków z masłem

Warzywa gotowane

Zestaw surówek w witaminy bogate

 

DESER

Crème brulee klasycznie przygotowany ze śmietanki, cukru i żółtek
uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru trzcinowego

 

ZIMNA PŁYTA ZE SPIŻARNI GOŚCIŃCA

Tatar wołowy z ogórkami konserwowymi, chrupiącą cebulką i marynowanymi leśnymi grzybkami
Halibut pieczony z sosem z kolorowej papryki, czerwonej cebuli w
akompaniamencie gotowanych jaj doprawiony czerwonym octem z jabłek
Krewetki na tradycyjny sposób przyrządzane z ryżem i kukurydzą, dobrze
doprawione, podawane w szotach
Rolada z kaczki berberyjskiej z sosem żurawinowym, pomarańczami i
dekorowana bakaliami
Półgęsek wędzony podawany ze śliwką wędzoną i świeżą roszponką
Chrupiąca rukola zawinięta w szynkę szwarcwaldzką
Schab z musem chrzanowym, świeżym szczypiorkiem i brzoskwiniami pod auszpikową glazurą
Szynka w naszym piecu pieczona zawijana z kolorową papryką i korniszonem z sosem tatarskim podawana

Śledzik marynowany z czerwoną cebulą, listkiem laurowym z szarą renetą
oraz olejem rzepakowym
Pierś z kurczaka z redukcją balsamiczną na miękko gotowana w wywarze z
warzyw korzennych
Deska z pasztetem z wyborem sosów, marynat z ziołami i winną gruszką
Sałatka z kolorowych warzyw, marynowanym tuńczykiem oraz sosem
winegret
Rukola z pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą i wyśmienitym sosem z octu balsamicznego
Mieszane świeże sałaty z warzywami sezonowymi, oliwą, grzankami i
prażonym bekonem
Wybór chlebów, bułek oraz sosów

 

DANIA SERWOWANE W NOCY

Flaki wołowe
Wołowina po burgundzku z chrupkim pieczywem
Barszcz czerwony

 

WESELE LUKSUSOWE - cena menu 280 zł/osoba



Bądź na bieżąco