Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą
Lampka wina musującego
ZUPA SERWOWANA
Tradycyjny rosół gotowany na kurze, podany z makaronem
DANIA GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, boczkiem i cebulką faszerowane z sosem z duszenia
Duszony udziec z podwórkowego kurczaka w sosie cebulowo-paprykowym ze świeżymi ziołami
Wiślane kotlety schabowe tradycyjnie smażone z czosnkiem, majerankiem i chrupiącą bułeczką
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
Ziemniaki z pary ze świeżym masłem i koprem ogrodowym
Ryż z warzywami doprawiony solą i świeżym pieprzem
Surówki w witaminy bogate
Zestaw warzyw z pary z masłem ziołowym i palonymi migdałami
DESER SERWOWANY
Szarlotka z szarej renety z sosem waniliowym, ciepłą czekoladą z nutą cynamonu
ZIMNA PŁYTA ZE SPIŻARNI GOŚCIŃCA
Tatar z podwędzanej na wiśniowym dymie makreli z chrupiącą cebulą i korniszonem, marynowaną papryką na ciemnym pieczywie
Pasztet z szynki i świeżego karczku z rozmarynem i czerwonym winem z leśną żurawiną i tartym chrzanem
Specjalnie moczona w solance szynka i upieczona z ziołami, cienko pokrojona, podawana z sosem tatarskim
Śledź tradycyjnie marynowany z cebulą i listkiem laurowym
Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw ,domowego majonezu i winnego jabłka
Sałata lodowa z pomidorami, ogórkami i czerwoną cebulą z domowym sosem ogrodowym i kolorową papryką
Galantyna z drobiu podwórkowego z warzywami i jajkiem oraz zielonym groszkiem w szklistej galarecie
Karczek zawijany z musem chrzanowym i kolorowymi warzywami
glazurowany brzoskwiniowym auszpikiem
Wybór chlebów, bułek oraz sosów
DANIA GORĄCE SERWOWANE W NOCY
Barszcz czerwony, pachnący jabłkiem i czosnkiem z uszkami mięsnymi
Pieczeń marynowana w leśnym runie podana na sosie śmietanowo-
grzybowym ze świeżym tymiankiem i z tartym czosnkiem z ziemniakami z wody
WESELE KOCIEWSKIE - cena menu 190 zł/osoba