Do góry

Wesele kociewskie
185 zł / os

Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą

Lampka wina musującego

 

ZUPA SERWOWANA

Tradycyjny rosół gotowany na kurze, podany z makaronem

 

DANIA GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH

Zrazy wieprzowe z ogórkiem, boczkiem i cebulką faszerowane z sosem z duszenia

Duszony udziec z podwórkowego kurczaka w sosie cebulowo-paprykowym ze świeżymi ziołami


Wiślane kotlety schabowe tradycyjnie smażone z czosnkiem, majerankiem i chrupiącą bułeczką


DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH

Ziemniaki z pary ze świeżym masłem i koprem ogrodowym


Ryż z warzywami doprawiony solą i świeżym pieprzem


Surówki w witaminy bogate


Zestaw warzyw z pary z masłem ziołowym i palonymi migdałami


DESER SERWOWANY

Szarlotka z szarej renety z sosem waniliowym, ciepłą czekoladą z nutą cynamonu

 

ZIMNA PŁYTA ZE SPIŻARNI GOŚCIŃCA


Tatar z podwędzanej na wiśniowym dymie makreli z chrupiącą cebulą i korniszonem, marynowaną papryką na ciemnym pieczywie

Pasztet z szynki i świeżego karczku z rozmarynem i czerwonym winem z leśną żurawiną i tartym chrzanem

Specjalnie moczona w solance szynka i upieczona z ziołami, cienko pokrojona, podawana z sosem tatarskim

Śledź tradycyjnie marynowany z cebulą i listkiem laurowym

Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw ,domowego majonezu i winnego jabłka

Sałata lodowa z pomidorami, ogórkami i czerwoną cebulą z domowym sosem ogrodowym i kolorową papryką

Galantyna z drobiu podwórkowego z warzywami i jajkiem oraz zielonym groszkiem w szklistej galarecie


Karczek zawijany z musem chrzanowym i kolorowymi warzywami
glazurowany brzoskwiniowym auszpikiem

Wybór chlebów, bułek oraz sosów


DANIA GORĄCE SERWOWANE W NOCY

 

Barszcz czerwony, pachnący jabłkiem i czosnkiem z uszkami mięsnymi

Pieczeń marynowana w leśnym runie podana na sosie śmietanowo-
grzybowym ze świeżym tymiankiem i z tartym czosnkiem z ziemniakami z wody


WESELE KOCIEWSKIE - cena menu 185 zł osoba

Bądź na bieżąco

@textColor
@lightBgColor
@midBgColor
@darkBgColor
@baseColor
@brandPrimary
@brandSuccess