Do góry

Sylwester Kowbojski

Sylwester Kowbojski 2018
Tego wieczoru musisz być z nami! Start godz. 19:00 Gościniec nad Wisłą.

Serdecznie zapraszamy na imprezę sylwestrową na sali Gościńca w stylu kowbojskim! Imprezę poprowadzi niezawodny DJ Olo a szef kuchni Gościńca przygotował specjne menu!

Cena w przedsprzedaży to 240 zł/os.

 

Rezerwacje:  793 831 956 a także konferencje@hotelnadwisla.pl



MENU SYLWESTROWE

 

Zupa dostępna w bufecie

Kowbojska lekko pikanta zupa z wieprzowiną, kukurydzą, fasolką czerwoną i ciecierzycą

Muślinowy krem z warzyw z chrupką grzanką i słodką śmietaną

Gorące dania dostępne w bufecie

Zrazik wołowy klepany na pniu dębowym, tradycyjnie faszerowany wędzonką, cebulą i ogórkiem kiszonym

Pieczona kaczka nacierana świeżym czosnkiem, majerankiem i solą, pieczona na wolnym ogniu maźnięta domowym sosem zwanym bejcą

Karczek z dzika marynowany w jałowcu i świeżych ziołach, duszony i podany w sosie własnym

Chili con carne- mięso wołowe w sosie pomidorowym z fasolą czerwoną, kukurydzą, odrobiną kminu rzymskiego i świeżego pieprzu

Sandacz smażony na maśle klarowanym podany na kapuście kiszonej duszonej z dodatkiem mleka kokosowego, imbiru i żółtego curry

Risotto z owocami morza z dodatkiem szalotki, białego wina i kremowego masła

Zielona soczewica gotowana na bulionie warzywnym z marchewką

Ziemniaczki  gotowane ze świeżym koprem

Mix warzyw gotowanych i zapiekanych aromatyczny beszamelem

Ryż biały gotowany z dodatkiem owsa wodnego i zielonej natki pietruszki  

Bufet zimny

Tatar wołowy z polędwicy wołowej podany z różnymi dodatkami takimi jak ogórki kiszone, czerwona cebula, borowiki marynowane, musztarda dijon

Krewetki tygrysie duszone w czerwonym curry z dodatkiem bakłażana, mleka kokosowego i świeżo siekanej kolendry

Pieczony rozbef na sposób Pana Sławka nacierany pieprzem młotkowanym i musztardą podany na chrupiącej rucoli z grillowaną gruszką i dresingiem lazurowym

Krewetki koktajlowe ze świeżym ogórkiem i sosem meksykańskim z dodatkiem kiełków słonecznika

Pierś z kaczki pieczona na różowo podana z chrupiącą roszponką i wędzoną śliwką

Schab wieprzowy wolno gotowany nafaszerowany musem chrzanowym glazurowany auszpikiem brzoskwiniowym

Różnego rodzaju rolady mięsne faszerowane bakaliami z sosami do wyboru

Pieczone udźce z Jelenia nacierane świeżymi przyprawami, podane w całości i zostawione do dyspozycji naszych gości

Polski śledzik smażony, podany na sałatce z szarej renety i korzenia selera

Bogaty bufet sałatkowy z całą gamą świeżych sałat i warzyw sezonowych z różnymi sosami do wyboru

Pieczone mięsa gościńca na lustrach podane z swojskimi marynatami i sosem tatarskim

Tartinki z różnego rodzaju musami warzywami i sałatami pięknie ozdobione

Słone krakersy z muślinowym twarożkiem, suszonym pomidorem i świeżym ogórkiem marynowanym w soku z cytryny

Coś na wzmocnienie około północy

Barszczyk czerwony

De volaille faszerowane masełkiem pietruszkowym i panierowane w bułce tartej

Kawałki piesi z kurczaka podane z warzywami pieczonymi z dodatkiem curry

Kalafior polany beszamelem ziołowym

Kasza gryczana gotowana z listkiem laurowym z dodatkiem wędzonki


Słodki bufet

Rozmaite słodkości z Cukierni Gościńca

 

Napoje
Kawa, herbata, sok jabłkowy, sok pomarańczowy, woda gazowana, woda niegazowana.

 

 

Alkohole i napoje dodatkowo płatne

 

Żubrówka 0,5l        33

Pan Tadeusz 0,5l     35 zł

Stock 0,5l         35 zł

 

Wino czerwone/ białe 0,75l     35 zł

 

Ballantine’s 0,7l     90 zł

Johny Walker red 0,7l        100 zł

 

Korkowe     30 zł

 

Napoje gazowane:

Pepsi, 7up, mirinda    1l    5zł

Promocyjne ceny pokoi dla gości
Pokój 2-osobowy z bufetem śniadaniowym tylko 250zł!

Bądź na bieżąco

@textColor
@lightBgColor
@midBgColor
@darkBgColor
@baseColor
@brandPrimary
@brandSuccess