Do góry

Sylwester Black&White

Sylwester Black&White 2018
Tego wieczoru musisz być z nami! Start godz. 19:00 Hotel nad Wisłą.

Serdecznie zapraszamy na bal sylwestrowy na sali balowej Hotelu nad Wisłą w stylu Black&White! Śwetną muzykę na żywo zapewni zespół The Celebration Band i DJ Mithel. Szef kuchni Gościńca przygotował na tę okazję specjne menu!

Cena w przedsprzedaży to 320 zł/os. W cenie open bar no limit.

 

Open bar obejmuje whisky, wódkę, wino oraz piwo.

 

Rezerwacje:  793 831 956 a także konferencje@hotelnadwisla.pl



MENU SYLWESTROWE

 

Przystawka

Carpaccio z łososia z krewetką królewską, marynowanym koprem włoskim, sosem z polskiego lubczyku, cząstkami arbuza marynowanego w syropie grenadine posypane nasionami chia

Zupa

Aksamitny krem z pora aromatyzowany oliwą truflową z dodatkiem zielonej pietruszki oraz chipsami z włoskiego chorizo

Danie główne

Comber jagnięcy podany z fasolką szparagową, medalionem ziemniaczanym i sosem ze świeżej mięty

Deser

Ciastko kruche przełożone muślinowym kremem typu russel z żelką malinową udekorowane niebieskimi płatkami chabra jadalnego

Gorące dania dostępne całą noc

Sandacz smażony na maśle klarowanym podany na kapuście kiszonej duszonej z dodatkiem mleka kokosowego, imbiru i żółtego curry

Karczek z dzika marynowany w jałowcu i świeżych ziołach, duszony podany w sosie własnym

Chili con carne - mięso wołowe w sosie pomidorowym z fasolą czerwoną, kukurydzą, odrobiną kminu rzymskiego i świeżego pieprzu

Risotto z owocami morza z dodatkiem szalotki, białego wina i kremowego masła

Zielona soczewica gotowana na bulionie warzywnym z marchewka

Ziemniaczki  gotowane ze świeżym koprem

Mix warzyw gotowanych i zapiekanych z aromatycznym beszamelem

Ryż biały gotowany z dodatkiem owsa wodnego i zielonej natki pietruszki  

Bufet zimny

Tatar wołowy z polędwicy wołowej podany z różnymi dodatkami takimi jak ogórki kiszone, czerwona cebula, borowiki marynowane, musztarda dijon

Krewetki tygrysie duszone w czerwonym curry z dodatkiem bakłażana, mleka kokosowego i świeżo siekanej kolendry

Pieczony rozbef na sposób Pana Sławka, nacierany pieprzem młotkowanym i musztardą podany na chrupiącej rucoli z grillowaną gruszką i dresingiem lazurowym

Krewetki koktajlowe ze świeżym ogórkiem i sosem meksykańskim z dodatkiem kiełków słonecznika

Ośmiornica przyrządzona przez szefa kuchni z chińskim makaronem noodle, sosem ostrygowym, i kukurydzą

Pierś z kaczki pieczona na różowo, podana z chrupiąca roszponką i wędzoną śliwką

Pieczone w niskiej temperaturze polskie jesiotry w całości ułożone w asyście różnych owoców morza, na lektykach gościńca podanych

Schab wieprzowy wolno gotowany, nafaszerowany musem chrzanowym, glazurowany auszpikiem brzoskwiniowym

Pieczone mięsa gościńca na lustrach podane ze swojskimi marynatami i sosem tatarskim

Pieczone udźce z Jelenia nacierane świeżymi przyprawami pieczone Podane w całości i zostawione do dyspozycji naszych gości

Nigiri i maki sushi jeden z wielu rodzajów sushi z marynowaną krewetką i świeżym łososiem z dodatkiem japońskiego chrzanu wasabi i różowego imbiru

Polski śledzik smażony podany na sałatce z szarej renety i korzenia selera

Bogaty bufet sałatkowy z całą gamą świeżych sałat i warzyw sezonowych z różnymi sosami do wyboru

Deska przeróżnych serów z całą gamą dodatków takimi jak miód spadziowy, suszona żurawina, włoskie orzechy

Tartinki z różnego rodzaju musami, warzywami i sałatami pięknie ozdobione

Słone krakersy z muślinowym twarożkiem, suszonym pomidorem i świeżym ogórkiem marynowanym w soku z cytryny

Około północy

Tort noworoczny w stylu black and white

Coś na wzmocnienie około północy

Barszczyk czerwony

Zrazik wołowy klepany na pniu dębowym tradycyjnie faszerowany wędzonką, cebulą i ogórkiem kiszonym

De volaille faszerowany masełkiem pietruszkowym panierowany w bułce tartej

Kalafior polany ziołowym beszamelem

Kasza gryczana gotowana z listkiem laurowym z dodatkiem wędzonki


Słodki bufet

Rozmaite słodkości z Cukierni Gościńca

Napoje
Kawa, herbata, sok jabłkowy, sok pomarańczowy, woda gazowana, woda niegazowana, pepsi, mirinda, 7up

promocyjne ceny pokoi dla gości
Pokój 2-osobowy z bufetem śniadaniowym tylko 250zł!

Bądź na bieżąco

@textColor
@lightBgColor
@midBgColor
@darkBgColor
@baseColor
@brandPrimary
@brandSuccess