Do góry

Wesele marzeń
229 zł / os

Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą

Lampka wina musującego

ZUPA SERWOWANA

Bulion grzybowy na borowikach z warzywami i łazankami z zieleniną
serwowany

DANIA GORĄCE NA PÓŁMISKACH

Zrazy wołowe z ogórkiem, cebulką, wędzonką i sosem z chleba razowego z
dodatkiem czerwonego wina

Polędwiczki z młodego warchlaka w rycerskim sosie kurkowym na wiejskiej
śmietanie z odrobiną białego wina

Devolaiile z masłem, chrupiącą bułeczką i zieloną pietruszką

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce, tradycyjnie doprawiane na smalcu
smażone

Filet z dorsza w ziołowej tempurze

 

DODATKI DO DAŃ GŁOWNYCH

Ziemniaki z pary z masłem i koperkiem


Ryż z warzywami, doprawiony solą i świeżym pieprzem


Kasza gryczana z bekonem i pieczarkami


Surówki w witaminy bogate


Warzywa z pary, z masłem ziołowym i palonymi migdałami
 

DESER

Beza z lekkim kremem mascarpone z wiśniową domową konfiturą

ZIMNA PŁYTA ZE SPIŻARNI GOŚCIŃCA

Tatar z polskiej wołowiny uzupełniany na bieżąco z dodatkami według
Gościńca i żółtkiem na życzenie

Rosbeef pieczony na różowo podawany na chrupiącej rukoli z czerwonym
pieprzem

Roladki z golonki gotowanej w wywarze czosnkowo-warzywnym , z tartym
chrzanem i musztardą gorczycową

Kawałki pstrąga wędzonego na sałatach z sosem majonezowo-cytrynowym z
koperkiem z ogrodu

Boczek pieczony z ziołami i czosnkiem, natarty solą z zimnym sosem
musztardowym i marynowanymi grzybami

Wykwintny kurczak wędzony podawany z sosem żurawinowo-miodowym,
pokrojony z gruszkami marynowanymi rozłożony

Terina z ptactwa leśnego z morelą i suszoną śliwką ,otulona bekonem, bogato
glazurowana auszpikiem z delikatnym sosem szczypiorkowym

Łosoś marynowany w soli i cukrze trzcinowym zawijany z kwaśną śmietaną i
owocami nasturcji
Mieszane sałaty z warzywami i suszonymi pomidorami oraz sosem ziołowo-
musztardowym


Kolorowa sałatka z papryki, pomidorów i ogórków ze słonym serem i sosem
estragonowym


Sałatka śledziowa z ziemniaków gotowanych, czerwonej cebuli, jaj, śmietany
oraz domieszki majonezu


Wybór bułek, chlebów oraz sosów

 

DANIA SERWOWANE W NOCY

 

Strogonoff wołowy z marynowaną papryką, kiszonym ogórkiem i kwaśną
śmietaną z pieczywem

Barszcz czerwony z pasztecikiem

 

 

 

 

WESELE MARZEŃ - cena menu 229 zł osoba

Bądź na bieżąco

@textColor
@lightBgColor
@midBgColor
@darkBgColor
@baseColor
@brandPrimary
@brandSuccess