Do góry

Wesele luksusowe
270 zł / os

Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą

Lampka wina musującego

PRZEKĄSKA W STOLE

Wykwintna terrina z dzika sałat i warzyw, sosem żurawinowym i filetami z
pomarańczy oraz redukcją balsamiczną

ZUPA SERWOWANA

Rosół wołowy podany z warzywami i makaronem w asyście paseczków mięsa
ze szpondra wołowego, oliwy i zielonej natki pietruszki

DANIA GŁÓWNE SERWOWANE W PÓŁMISKACH

Cielęcina duszona ze smażonymi borowikami


Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym lub tradycyjne kotlety schabowe na
wiejskim smalcu smażone


Rouge z dziczyzny lub zarzuella z owoców morza z cytryną, z warzywami
ciętymi, kiełkami słonecznika oraz kolorową papryką


Pieczony łosoś norweski w sosie rakowym


Kaczka w ziołach korzennych z cytrusami z sosem z wiśni i soku z czarnej
porzeczki


Zrazy wołowe z ogórkiem, wędzonką i sosem chleba razowego z dodatkiem
czerwonego wina


Devolaille z masłem pietruszkowym

 

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH

Ziemniaki opiekane z ziołami

Kasza pęczak

Kopytka domowe z masłem

Buraczki zasmażane

Puree z ziemniaków z masłem

Warzywa gotowane

Zestaw surówek w witaminy bogate

DESER

Crème brulee klasycznie przygotowany ze śmietanki, cukru i żółtek
uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru trzcinowego

ZIMNA PŁYTA ZE SPIŻARNI GOŚCIŃCA

Tatar wołowy z ogórkami konserwowymi, chrupiącą cebulką i marynowanymi
leśnymi grzybkami


Halibut pieczony z sosem z kolorowej papryki, czerwonej cebuli w
akompaniamencie gotowanych jaj doprawiony czerwonym octem z jabłek


Krewetki na tradycyjny sposób przyrządzane z ryżem i kukurydzą, dobrze
doprawione, podawane w szotach


Rolada z kaczki berberyjskiej z sosem żurawinowym, pomarańczami i
dekorowana bakaliami


Półgęsek wędzony podawany ze śliwką wędzoną i świeżą roszponką


Chrupiąca rukola zawinięta w szynkę szwarcwaldzką


Schab z musem chrzanowym, świeżym szczypiorkiem i brzoskwiniami pod
auszpikową glazurą


Szynka w naszym piecu pieczona zawijana z kolorową papryką i korniszonem
z sosem tatarskim podawana

Śledzik marynowany z czerwoną cebulą, listkiem laurowym z szarą renetą
oraz olejem rzepakowym


Pierś z kurczaka z redukcją balsamiczną na miękko gotowana w wywarze z
warzyw korzennych


Deska z pasztetem z wyborem sosów, marynat z ziołami i winną gruszką


Sałatka z kolorowych warzyw, marynowanym tuńczykiem oraz sosem
winegret


Rukola z pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą i wyśmienitym sosem z octu
balsamicznego


Mieszane świeże sałaty z warzywami sezonowymi, oliwą, grzankami i
prażonym bekonem


Wybór chlebów, bułek oraz sosów

DANIA SERWOWANE W NOCY

Flaki wołowe


Wołowina po burgundzku z chrupkim pieczywem


Barszcz czerwony

 

WESELE LUKSUSOWE - cena menu 270 zł osoba

Bądź na bieżąco

@textColor
@lightBgColor
@midBgColor
@darkBgColor
@baseColor
@brandPrimary
@brandSuccess