Do góry

Wesele kociewskie
185 zł / os

Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą

Lampka wina musującego

ZUPA SERWOWANA

Tradycyjny rosół gotowany na kurze, podany z makaronem

DANIA GŁÓWNE NA PÓŁMISKACH

Zrazy wieprzowe z ogórkiem, boczkiem i cebulką faszerowane z sosem z
duszenia

Duszony udziec z podwórkowego kurczaka w sosie cebulowo-paprykowym ze
świeżymi ziołami


Wiślane kotlety schabowe tradycyjnie smażone z czosnkiem, majerankiem i
chrupiącą bułeczką

 

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH

 

Ziemniaki z pary ze świeżym masłem i koprem ogrodowym


Ryż z warzywami doprawiony solą i świeżym pieprzem


Surówki w witaminy bogate


Zestaw warzyw z pary z masłem ziołowym i palonymi migdałami

 

DESER SERWOWANY

 

Szarlotka z szarej renety z sosem waniliowym, ciepłą czekoladą z nutą
cynamonu

ZIMNA PŁYTA ZE SPIŻARNI GOŚCIŃCA

Galantyna z drobiu podwórkowego z warzywami i jajkiem oraz zielonym
groszkiem w szklistej galarecie


Karczek zawijany z musem chrzanowym i kolorowymi warzywami
glazurowany brzoskwiniowym auszpikiem


Tatar z podwędzanej na wiśniowym dymie makreli z chrupiącą cebulą i
korniszonem, marynowaną papryką na ciemnym pieczywie

Pasztet z szynki i świeżego karczku z rozmarynem i czerwonym winem z
leśną żurawiną i tartym chrzanem

Specjalnie moczona w solance szynka i upieczona z ziołami, cienko pokrojona
podawana z sosem tatarskim

Śledź tradycyjnie marynowany z cebulą i listkiem laurowym

Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw ,domowego majonezu i winnego
jabłka

Sałata lodowa z pomidorami, ogórkami i czerwoną cebulą z domowym sosem
ogrodowym i kolorową papryką

Wybór chlebów, bułek oraz sosów

 

DANIA GORĄCE SERWOWANE W NOCY

Barszcz czerwony, pachnący jabłkiem i czosnkiem z uszkami mięsnymi

Pieczeń marynowana w leśnym runie podana na sosie śmietanowo-
grzybowym ze świeżym tymiankiem i z tartym czosnkiem z ziemniakami z
wody.

 

WESELE KOCIEWSKIE - cena menu 185 zł osoba

Bądź na bieżąco

@textColor
@lightBgColor
@midBgColor
@darkBgColor
@baseColor
@brandPrimary
@brandSuccess